Dupa noi taxe si impozite, reduceri de salarii, inundatii si mariri de preturi, aproape doua treimi dintre romani nu mai pleaca in concediu in acest an, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, parte a Netbridge.
Astfel aproape jumatate dintre romani declara ca nu au bani de calatorii si decid sa isi petreaca acasa concediul, iar alti 13,24% nu isi permit sa-si ia concediu.

Numarul romanilor ce renunta la vacanta in 2010 este dublu fata de anul trecut, cand doar 24,13 % dintre cei chestionati declarau ca nu pleaca deloc in concediu in sezonul estival.

Un sfert dintre angajatii romani prefera turismul autohton: 7,75% afirma ca merg la tara pentru ca este mai ieftin, in timp ce 17,12% pleaca anul acesta pe litoralul romanesc sau la munte. Doar 12,7% dintre romani mai aleg o destinatie in strainatate pentru concediul de anul acesta.

Sondajul a fost efectuat online la nivel national in perioada 21 – 30 iunie 2010, pe un esantion reprezentativ de 3000 de respondenti. Dintre acestia, 55% sunt barbati si restul de 45%, femei. Predomina respondentii din Capitala – 29% - si cei din categoria de varsta 21-35 de ani (53%).

Potrivit unui studiu recent studiu al GfK, cei mai impatimiti de calatorii sunt suedezii (87%), olandezii (85%) si belgienii (77%), in timp ce bulgarii si romanii sunt cei care stau cel mai mult acasa in timpul liber - 71%, respectiv 70%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si