Compania United Romanian Breweries Bereprod (URBB) a intrat la mijlocul lunii iunie pe segmentul berilor cu arome prin lansarea Tuborg Tropical, produs imbuteliat si comercializat exclusiv in Romania.

"Prospectam de ceva timp posibilitatea introducerii unei beri speciale in portofoliul nostru, iar cercetarile efectuate ne-au ajutat sa identificam cea mai buna varianta a noului produs - combinatia de fructul pasiunii si lime fiind unica pe piata din Romania. In plus, suntem singura tara in care se produce si se comercializeaza aceasta extensie a marcii Tuborg, dintre toate cele peste 100 tari in care se gaseste berea Tuborg", a declarat Doron Zilberstein, vicepresedinte marketing URBB.

Berea Tuborg Tropical va fi prezenta pe piata pana in luna septembrie. Compania estimeaza ca vanzarile acestui brand vor reprezenta 5% din totalul vanzarilor de bere Tuborg in perioada iulie-septembrie.

Noul produs va fi promovat printr-o campanie 360: TV, online, presa, sampling si activari pe litoral, sub sloganul "Open for summer fun!".

URBB a raportat pentru 2009 afaceri in stagnare la nivelul anului 2008, respectiv aproximativ 93 mil. euro. Compania a atins o cota de piata de 9,5%, in crestere fata de 2008 cu 15% in volum. Din punct de vedere valoric, cota de piata a companiei in 2009 este de 11.1%. Portofoliul URBB cuprinde marcile internationale de bere - Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Skol, Guinness, Holsten si Kilkenny si bauturile racoritoare - Orangina si Granini.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
URBB lanseaza berea Bucur - bere de bulevard la sticla