Enel Green Power Romania a ajuns la un acord cu Elcomex, furnizor de produse si servicii in domeniul energetic, pentru dezvoltarea unui parc eolian de 272 MW in zona Dobrogea.

"Proiectul, de 272 MW, situat in judetul Constanta, la circa 30 km de coasta Marii Negre, va fi conectat la reteaua nationala detinuta de Transelectrica, de indata ce va deveni operational", potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

In urma acestui acord, Enel Green Power Romania are optiunea de a cumpara compania de proiect, dupa ce toate autorizatiile necesare vor fi obtinute.

"Enel Green Power Romania ii va acorda in avans companiei Elcomex o contributie pentru costurile de dezvoltare aferente, care va fi returnata in cazul in care Enel Green Power Romania decide sa nu isi exercite optiunea de cumparare", se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Enel Green Power este compania Grupului Enel ce opereaza in sectorul energiei regenerabile, fiind prezenta in Europa, America de Nord si America Latina. Enel Green Power este lider mondial in sectorul energiei regenerabile, cu o capacitate instalata de 5.700 MW si peste 600 de centrale in 15 tari, care au produs in 2009 circa 21 miliarde kWh din surse de energie hidro, eoliana, solara, geotermica si de biomasa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
[FOTO] In vizita la cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa