Sorin Popescu (foto) are o experienta de peste 11 ani in domeniul farmaceutic si si-a inceput activitatea in domeniul medical la una dintre cele mai mari companii producatoare de medicamente din Romania (Merck Sharp & Dohme), unde a acumulat experienta in vanzari, PR si marketing.

Sorin Popescu absolvit Facultatea de Medicina, are un master in Sanatate Publica si un EMBA la INDE Bucharest si CNAM Paris.

Pentru Amgen, numirea lui Sorin Popescu in functia de CAD (corporate affairs director - n. red.) a fost o decizie cheie, dat fiind strategia pe care compania a decis sa o urmeze pe piata din Romania. Formarea unei echipe puternice si consolidarea pozitiei companiei sunt doua dintre obiectivele principale ale Amgen in Romania in urmatoarea perioada, au mai spus oficialii filialei romanesti a Amgen.

„Industria farma a inteles ca Romania trece printr-o criza si mentine accesul la medicamente cu toate ca exista datorii neplatite de 600 de milioane de euro. Ultimele evolutii ameninta posibilitatile noastre de a sustine in continuare piata fara sa fim platiti. Iar asta nu are la baza motive financiare, ci politici recente care «ucid» inovatia si valoarea adaugata a inovarii”.

Citeste si:

Amgen, lider mondial pe piata biotehnologiei, a deschis din luna februarie a acestui an prima sa filiala din Romania, la Bucuresti, sub conducerea lui Regis Lhomme. [Cititi aici detalii despre infiintarea Amgen in Romania].

La nivel mondial, Amgen a inregistrat anul trecut venituri cifrate la 14,6 miliarde de dolari, estimarile pentru 2010 vizand valoarea de 15,1-15,5 miliarde de dolari.