Seful Amgen preia conducerea Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente

Amgen Romania, filiala locala a celui mai mare producator de medicamente obtinute prin biotehnologie pe plan mondial, a preluat conducerea Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

"Obiectivele Amgen la presedintia ARPIM sunt cresterea accesului pacientilor la tratamente inovative, mai eficiente, mai bine tolerate si eficiente din punctul de vedere al costului, stabilirea unui parteneriat real cu autoritatile pentru a evita prabusirea sistemului si convingerea celor care fac politicile de sanatate ca deciziile viabile si eficiente trebuie sa aiba la baza trei principii: transparenta, predictabilitatea si sustenabilitatea", a declarat Regis Lhomme (foto), director general al Amgen Romania.

Amgen, lider mondial pe piata biotehnologiei, a deschis din luna februarie a acestui an prima sa filiala din Romania, la Bucuresti, sub conducerea lui Regis Lhomme. [Cititi aici detalii despre infiintarea Amgen in Romania].

Amgen este una din cele mai noi multinationale, cu o vechime de numai 30 de ani, dar care are 17.000 de salariati si a inregistrat venituri de 14,6 miliarde dolari in 2009.

ARPIM este o organizatie profesionala care reuneste reprezentantele din Romania ale principalelor companii farmaceutice internationale ale caror produse sunt rodul activitatii proprii de cercetare si dezvoltare. Cele mai mari companii care fac parte din ARPIM sunt AstraZeneca, Bayer, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Merck Sharp & Dohme, Novartis si Pfizer, Sanofi-Aventis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri