Unitatile siderurgice ArcelorMittal de la Galati si Hunedoara au primit acordul Comisiei Europene in ceea ce priveste indeplinirea criteriilor de viabilitate, implementate post-privatizare, a declarat purtatorul de cuvant al ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu.

Cele doua combinate au fost astfel scoase de sub monitorizare pentru ca s-au conformat Programului National de Restructurare si au indeplinit planurile de afaceri individuale pentru reducerea costurilor si imbunatatirea calitatii produselor finite, transmite Mediafax.

"Aceasta validare venita de la Comisia Europeana confirma strategia aplicata la Galati timp de mai multi ani si este o motivatie puternica pentru continuarea Programului de Transformare ARC 2012 (ArcelorMittal Romania Crestere 2012), inceput in 2008. Tinta noastra este reducerea decalajelor fata de competitori, in ceea ce priveste costurile variabile si calitatea produselor. Desi, pe termen scurt, ne-am concentrat pe contracararea efectelor crizei internationale, am continuat implementarea strategiei de reducere a diferentelor tehnice, care necesita si adaptarea modului de conducere a afacerii la Galati", a declarat Thierry Le Gall, director general al ArcelorMittal Galati.

La randul lor, reprezentantii ArcelorMittal Hunedoara au informat, intr-un comunicat, ca au respectat planul de reducere a costurilor prin cresterea productivitatii, scaderea consumurilor de energie si materii prime si punerea in aplicare a unui nou program de dezvoltare.
"Suntem constienti ca este necesar sa facem eforturi suplimentare pentru a ne creste competitivitatea si pentru a obtine o gama mai extinsa de produse. Suntem increzatori ca programele pe care le implementam vor avea rezultatele scontate", a declarat Remus Patan, Director General al ArcelorMittal Hunedoara.

Cele doua unitati se aflau sub monitorizarea Comisiei Europeane dupa ce statul roman a acordat inainte de privatizare mai multe facilitati unitatilor siderurgice. Aceste facilitati au fost considerate ajutoare de stat, iar din acest motiv Comisia Europeana a impus pentru aceste unitati tinte de restructurare, respectiv viabilitate, productivitate si reducere a costurilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Sassoli: Viitoarea Comisie Europeana, cel mai probabil la 1 decembrie