Femeile din ţările membre ale Uniunii Europene câştigă semnificativ mai puţin decât bărbaţii pentru aceeaşi muncă prestată, diferenţa medie între salariile lor fiind de 13%, exact ca anul trecut, a anunţat Comisia Europeană miercuri, cu ocazia Zilei europene a plăţii egale, transmite AFP.

Astfel, la fiecare 1 euro plătit unui bărbat, o femeie primeşte 87 de cenţi, arată raportul executivului UE, conform Agerpres.ro.

În acest an nu s-a înregistrat niciun progres în direcţia egalizării nivelului de remunerare între bărbaţi şi femei, au declarat vicepreşedinta CE pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, şi comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli.

Raportul CE subliniază importanţa transparenţei cu privire la salarii, astfel încât femeile să poată combată discriminarea legată de remunerare.

În luna iunie a acestui an a intrat în vigoare directiva europeană privind transparenţa remunerării şi acest lucru înseamnă că, în viitor, angajatorii vor trebui să le comunice angajaţilor cât de mult câştigă alte persoane, în medie, pentru a face aceeaşi muncă sau o muncă echivalentă.

Ţările membre UE vor trebui să transpună directiva în legislaţiile lor naţionale până cel mai târziu în iunie 2026.

Sursa foto: Dmitry Demidovich / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri