Asociatia Studenteasca ôVoluntari pentru Idei si Proiecteö a anuntat recent, in cadrul Galei 2005 pe studentii anului, castigatori ai Premiilor de Excelenta in Economie, Jurnalism si Arhitecturaö, SIVECO Romania fiind partener unic la sectiunea jurnalism.

Evenimentul, organizat de Asociatia Studenteasca ôVoluntari pentru Idei si Proiecteö impreuna cu partenerii sai: Siveco Romania, Carpatcement HeidelbergCement Group si Bancpost, a reunit peste 150 de firme partenere, colaboratori, membrii VIP si participanti la proiectele organizatiei.

Gala a debutat cu ceremonia de premiere a castigatorilor competitiei nationale ôStudentul Anuluiö, sectiunile economie, jurnalism si arhitectura.

Aflat la a patra editie, proiectul a provocat incepand cu acest an, studentii pana in 25 de ani, inscrisi la o facultate cu profil economic, de jurnalism si de arhitectura sa participe la competitia care premiaza cu 1000 de euro acel student dezvoltat multilateral. In evaluarea studentilor a fost luata in considerare activitatea academica (20%), activitatea extracurriculara (40%) si lucrarea practica (40%).

ôStudentul Anuluiö la sectiunea economie este Alin Valentin Angheluta, inscris in anul 1 la doctorat, in cadrul facultatii de marketing din Academia de Studii Economice, Bucuresti.

Cu un CV impresionant si foarte multe activitati extraccuriculare diversificate, ôStudentul Anuluiô s-a remarcat prin concluziile formulate la cele doua probe de concurs.
La prima proba, un articol de analiza economica cu tema ôAccesul businessului romanesc in Europaö, castigatorul afirma ca: ôFolosirea pe scarŃ mai largŃ a unor sisteme moderne de management ║i a unor tehnici moderne de marketing, precum ║i protejarea proprietŃ■ii intelectuale sunt imperative pentru companiile romÔne║ti cu ambi■ii europene.ö
A doua proba de concurs, un eseu cu tema: ôProfilul managerului roman astazi si dupa 2007ö a provocat raspunsul: ô DupŃ 2007 managerii romÔni vor fi mult mai preocupa■i de legisla■ia ║i reglementŃrile din domeniile ţn care activeazŃ. Standardizarea impusŃ de UE va fi un castig ľ certificŃrile, standardele de calitate, regulile ║i procedurile, de║i vor fi ini■ial refuzate, vor fi asimilate de cŃtre salaria■i [...] Tot mai mul■i manageri vor face apel la inova■ii. Din pŃcate, de║i romÔnii sunt un popor foarte creativ, inova■ia implementatŃ ţn RomÔnia este de obicei generatŃ ║i comunicatŃ de sus ţn jos.ö

Partea practica a aplicatiei a fost jurizata de Dl. Daniel Daianu.
Premiul de 1000 de euro la sectiunea economie a fost oferit de Bancpost.

äStudentul Anuluiö la sectiunea jurnalism este Marius-Adrian Hazaparu, masterand anul 1 la Psihologie si stiintele educatiei, specializarea Relatii Umane si Comunicare in cadrul Universitatiiä ALEXANDRU IOAN CUZAödin Iasi.
La sectiunea jurnalism, probele de concurs au fost trei: un editorial cu tema ôRolul social al presei romanestiö, un eseu cu tema: ôEtica unui jurnalist, comunicator sau om de PR ö si un articol cu
tema: ä Rezultatele invatamantului universitar romanescö.

Am selectat cateva fragmente din lucrarea castigatorului:
äIdentitatea dintre comunicator, om de PR si jurnalist devine incerta. In fapt, problema nu e chiar atat de grava, decat poate doar la noi, unde inca mai supravietuieste formula äbun la toateö. Asadar, ziaristul, pe langa informator, isi asuma si rolul de formator. Ba mai mult, gaseste potrivit ca äpublic relationsö suna mai bine decit simplul si fadul äjurnalismö si, de ce nu?, PR-ist i-ar sta mult mai bine. E confuzia grava care scrie o pagina destul de gri a presei romanesti. Sa nu uitam ca peste tot in Occident, zonele multiplelor sfere ale jurnalismului sint clar delimitate: äYellow pressö sau äLa prensa amarillaö a fost si ramane un curent jurnalistic recunoscut, chiar daca acuzat de lipsa scrupulozitatii, in abordarea domeniului vietii private. Romania, ca de obicei, äsareö anumite etape, preferand forma. Fondul e lasat, asa, mai deoparte, ascuns de ochiul critic al cititorului de presa. ä

äAvem un invatamant universitar performant, ar striga la unison multe dintre cadrele didactice din institutiile de invatamant superior romanesc. Sa nu ne mintim, chiar daca o facem frumos si delicat, privind in oglinzi care reflecta, preferential, orice altceva, mai putin realitatea. Procesul Bologna, ultima mare reforma a invatamantului universitar romanesc, vine parca prea ädin seninö si prea devreme, intocmai unei ninsori in plina toamna, lasandu-ne asa, fara drept de apel. Ne consolam cu totii, spunandu-ne ca o sa fie bine, dupa o ciudata psihologie a gandirii pozitive. Desi pomenita de cel putin un an de mai toti rectorii universitatilor, fie acestea de stat ori particulare, äBolognaö inca starneste controverse si ambiguitati intre cei care tin (sau scapa?) fraiele invatamantului superior de la noi. ö
Lucrarile au fost jurizate de Dl. Mircea Vasilescu, redactor-sef la revista äDilema Vecheö.
Premiul de 1000 de euro la sectiunea jurnalism a fost oferit de Siveco Romania.

Castigatorul la sectiunea arhitectura este Klaus Birthler, student in anul VI la facultatea de Arhitectura si Urbanism, din Cluj-Napoca.

Beneficiar al unei burse de studiu Copernicus in Hamburg, in anul 2004, castigatorul a fost apreciat la proba practica intitulata äLimbajul Arhitectural al Betonuluiö ca äa surprins in cateva cuvinte ambivalenta materialului, in plus are si condei si activitate in domeniu foarte bogataö, verdict dat de d-na arhitect Andreea Urziceanu, de la Aximetrix.
Premiul de 1000 de euro a fost oferit de Carpatcement HeidelbergCement Group.


Daniela Staicu, project manager äStudentul Anuluiö a declarat in incheierea ceremoniei de premiere ca acest proiect urmareste sa creeze o comunitate de tineri de exceptie atat prin activitatea academica cat si prin activitatile extracurriculare, initiativa si inovatie: ä Studentul Anului este inteligent, activ, permanent in valtoarea evenimentelor si vizionar. La urmatoarea editie promitem si mai multi studenti ai anului.ö

Gala Premiilor de excelenta s-a continuat cu premirea castigatorilor concursului national äPremiilor profesionle Carpatcementö organizat in parteneriat cu Carpatcement HeidelbergCement Group. Premierea celor sase studenti castigatori cu 1000 euro, 600 euro si respectiv 400 euro s-a incheiat cu discursul Dl. Director Carpatcement, Dl. Mihai Rohan.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri