Producatorul de cablaje auto Fujikura Automotive Romania SRL isi va extinde, in primul trimestru al anului viitor, capacitatea de productie la fabrica din Cluj-Napoca si va crea 630 de noi locuri de munca, a anuntat conducerea companiei, potrivit Mediafax.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca firma a castigat un contract pentru productia de cablaje auto pentru producatorul german Volkswagen, comenzile urmand sa fie realizate la fabrica din Cluj-Napoca.

"SC Fujikura Automotive Romania SRL a obtinut un contract important de la compania Volkswagen privind realizarea de cablaje auto si s-a decis ca productia sa fie realizata la fabrica de la Cluj. Fabrica are spatiu suficient si, practic, isi va dubla numarul de personal, urmand sa creeze un numar de 630 de noi locuri de munca. Productia noului contract va incepe in primul trimestru al anului 2011. Noua investitie arata ca municipiul Cluj-Napoca are un loc pe harta investitionala a Europei", a spus Apostu.

Vicepresedinte Fujikura Automotive Group, Ignacio Ibarra, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca a fost aleasa fabrica din Cluj pentru derularea contractului cu Volkswagen deoarece conducerea companiei a gasit aici deschidere si intelegere din partea Primariei Cluj-Napoca.

"Compania noastra va creste si va ramane aici, la Cluj, urmand sa cream locuri de munca noi. Orasul si Primaria ne-au demonstrat un mare interes pentru a dezvolta activitatea de aici. Ca firma multinationala, ne ducem acolo unde avem parte de mare atentie din partea autoritatilor locale. Am gasit aici deschidere si intelegere", a spus Ignacio Ibarra, vicepresedinte Fujikura Automotive Group

Potrivit acestuia, contractul cu Volkswagen este de peste zece milioane de euro si se va derula pe o perioada de trei - patru ani.

Directorul general al Fujikura Automotive Romania, Angela Piliughin, a declarat ca in luna ianuarie va incepe recrutarea de personal, 10 la suta din viitorii angajati urmand sa aiba studii superioare.

"Capacitatea fabricii permite cresterea productiei din Cluj. Vom incepe din ianuarie recrutarea de personal, 10 la suta dintre viitorii angajati urmand sa aiba studii superioare", a precizat Piliughin.

Fujikura Automotive Romania detine doua fabrici in Romania, una la Cluj-Napoca, cu o suprafata 15.000 de metri patrati, si care are acum 630 de angajati, si una la Dej, care se intinde pe o suprafata de peste 10.000 de metri patrati si care are 1.200 de angajati.

Compania Fujikura a inceput activitatea la fabrica din Cluj in anul 2001.

Fujikura Automotive Group are sediul central in Tokyo, Japonia, si face cablaje auto pentru Volkswagen, Seat sau Audi, dar si pentru producatorii auto japonezi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sute de locuri de munca peste granite: ce cauta angajatorii europeni