Anul acesta soferii vor trebui sa fie mult mai atenti in alegerea companiei la care vor face RCA-ul. Asta pentru ca din 2006 cine va face asigurarea obligatorie a masinii la o anumita companie va fi obligat sa o faca automat si in anii viitori, daca nu anunta firma de asigurari de faptul ca doreste sa schimbe societatea. De aceea era si normal ca firmele de asigurari sa declanseze o adevarata ofensiva mediatica pe aceasta tema.

Tombola cu PC-uri

Una dintre cele mai mari companii de asigurari, Asirom, acorda prin tragere la sorti soferilor care incheie aici RCA-ul lantisoare din aur, telefoane mobile, inele din agint, ceasuri, PC-uri si lista continua. Se acorda, de asemenea, gratuit tichete de cadouri.

Nici Ardaf, o alta firma de asigurari, nu sta cu miinile in sin. Pe linga reducerea de 10% la alte tipuri de asigurari, respectiv Casco, Malpraxis, asigurarea individuala de accidente, poti beneficia, in cazul in care inchei RCA-ul la aceasta societate, de o polita de asigurare, gratuita, pentru asistenta medicala in strainatate pe o perioada de 15 zile. In plus, intri automat si in marea extragere pentru marele premiu - o Toyota Land Cruiser.

Alte companii, aceleasi obiceiuri


La Astra Asigurari, RCA-ul va poate aduce, potrivit campaniei promotionale, 30 de RON plus, la tombola, excursii in Spania, Italia si Grecia. Alte firme nu acorda bonusuri soferilor, dar le atrag atentia ca äau cel mai bun pretô. Oricum, indiferent de alegerea facuta, soferii trebuie sa tina cont ca, potrivit noilor reglementari legale, äconducerea pe drumurile publice a autovehiculelor fara RCA constituie contraventie si va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 3.000 si 5.000 RONô.