Daas Romania, furnizor de echipamente pentru sectoarele HoReCa si retail, va investi 1,6 milioane de euro pentru constructia unui imobil in apropiere de Ploiesti, unde va fi localizat sediul firmei, precum si un depozit.
"Am cumparat terenul la inceputul anului 2010 pe DN1, la iesirea din Ploiesti, in suprafata de 8.000 de metri patrati, pe care vom construi un imobil de 4.000 de metri patrati, care va cuprinde un depozit si spatii de birouri pentru sediul principal al firmei. Investitia va fi de 1,6 milioane de euro, exclusiv pretul platit pe teren. Pentru investitie vom utiliza atat fonduri proprii, cat si credite bancare", a declarat Daniel Mocanu, directorul general Daas Romania, citat de Mediafax.

El a ararat ca lucrarile de constructie vor incepe anul viitor.

Daas are sase birouri - Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Iasi, Cluj, Timisoara - si reprezentanti de vanzari si service in Craiova, Pitesti, Brasov, Sibiu, Oradea, Satu-Mare. Firma are trei divizii principale, respectiv echipamente pentru industriile HoReCa si frig comercial, la nivel national, respectiv mobilier in judetul Prahova, compania fiind si distribuitor Mobexpert.

"Pe piata frigului comercial noi detinem o cota de 26%, in timp ce compania Frigotehnica Bucuresti are 60% din vanzari. Lucrurile se vor schimba in bine pentru noi anul viitor, cand speram sa ne crestem cota de piata, iar contractele in derulare ne vor ajuta in acest sens", a spus Mocanu.

Piata frigului comercial este dominata de produse din import, principalele tari de provenienta ale echipamentelor fiind Italia, Franta si Germania. Pe langa Frigotehnica, printre principalele companii de pe acest segment se numara firmele DAAS Romania Ploiesti, Marco&Alex Bucuresti si Davicani Brasov.

Pe piata frigului comercial, printre clientii companiei se numara retelele Real, Auchan, Cora, Mega Image, Billa, Kaufland, Carrefour, Unicarm.

"Pentru 2011 estimam o crestere a cotei de piata Daas, in termeni de vanzari si service. Aspiram la pozitia de lider de piata, bazandu-ne pe dezvoltarea parteneriatelor cu Auchan, Cora, Carrefour si Mega Image", a adaugat Mocanu.

Cifra de afaceri totala a companiei, pe toate cele trei divizii, a fost in 2007, de 19 milioane de euro, iar in 2008 a crescut la 20 de milioane de euro. Pentru acest an, reprezentantul Daas estimeaza mentinerea cifrei de afaceri la nivelul din 2009, in conditiile in care apreciaza ca piata ar putea sa se reduca cu 7-8%.

Anul viitor firma estimeaza afaceri de 18 milioane de euro, cea mai mare crestere urmand sa se inregistreze pe piata de frig comercial.

"Cresterea de 28% este semnificativa, astfel vom recupera foarte mult din scaderile din anii precedenti. Cea mai mare crestere va veni de pe partea frigului, acest segment anul viitor urmand sa contribuie cu cel putin 60% la cifra de afaceri", a explicat reprezentantul Daas. Optimismul acestuia se bazeaza pe planurile de extindere ale retailerilor, precum Cora, Real, Auchan si Kaufland anuntand expansiunea retelei in 2011.

Mocanu apreciaza ca piata de frig comercial era evaluata in 2008 la 40 de milioane de euro si s-a redus la 25-28 milioane de euro in 2009.

Printre clientii companiei, cu capital romanesc, se numara Petrom, hotelurile de cinci stele Radisson SAS si Marriott, Novotel, Ibis, Continental, Hard Rock Cafe, lantul de pizzerii Pizza Hut si KFC, precum si majoritatea lanturilor de retail.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri