Afacerile SCC Erbasu au crescut anul trecut cu 10%, la 38 milioane euro, si s-ar putea majora in 2011 cu 10-20%, pe baza contractelor in derulare si lansarii unor proiecte noi in domeniul infrastructurii, sustine directorul general al companiei de constructii, Cristian Erbasu.

"Estimez o crestere de 10-20% in acest an, datorita contractelor din portofoliu si tinand cont de faptul ca in piata sunt anuntate foarte multe intentii de proiecte cu finantare europeana, mai ales pe domeniul infrastructurii", a afirmat Erbasu.

SCC Erbasu face parte, alaturi de alte trei firme, dintr-un grup care mai deruleaza activitati in domeniul agriculturii si cel hotelier, controlat de familia Erbasu.

Potrivit lui Erbasu, afacerile celorlalte trei firme, specializate printre altele in lucrari de apa-canal, statii de epurare, termoficare, inchiriere de utilaje, transporturi, confectii si structuri metalice sau vanzare de materiale de constructii s-au mentinut in perioada 2009-2010 la aproximativ 15 milioane euro, nivel prognozat si in acest an.

Afacerile din agricultura si domeniul hotelier au generat anul trecut 300.000 euro, respectiv 500.000 euro, conform sursei citate.

"Profitabilitatea a scazut anul trecut la 5%, de la aproximativ 10% in 2008, in conditiile in care licitatiile sunt mult mai stranse, iar concurenta a crescut. Sper ca marja de profit sa nu mai scada si in acest an", a afirmat Erbasu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Trei solutii pentru a imbunatati infrastructura IT din spitale