Uzina de automobile de la Craiova se va axa in anul 2006 pe dezvoltarea productiei de motoare si va introduce in fabricatie cinci noi tipuri de motoare Daewoo, care vor fi destinate exportului.

"Avand in vedere cererea sporita a partenerilor externi, vom diversifica gama de motoare si vom introduce in fabricatie cinci tipuri noi de motoare Daewoo", a declarat pentru Rompres directorul de relatii publice al companiei Daewoo Automobile Romania, Valeriu Girlea. Noile tipuri de motoare au capacitatea cilindrica de 1,5 litri. Patru dintre acestea fac parte din familia motoarelor mai putin poluante, cu doua axe cu came si patru supape pe cilindru si vor fi livrate in Uzbekistan, iar celalalt tip de motor va avea un singur ax cu came si doua supape pe cilindru si va fi livrat in Ucraina, a precizat Girlea.

"Clientii nostri sunt pana acum intr-o familie restransa - fostele fabrici din reteaua Daewoo Motor care acum lucreaza cu GM Daewoo. Avem comenzi pentru motoare si cutii de viteze care merg pana in anul 2008", a aratat reprezentantul companiei Daewoo Automobile Romania.

Desi in 2005 constructorul craiovean s-a confruntat cu un regres al vanzarilor de autoturisme pe piata autohtona comparativ cu anul precedent si a fost detronat de pe locul doi de catre Renault, productia de motoare si de cutii de viteze a atins in schimb niveluri record, iar valoarea exporturilor s-a dublat comparativ cu anul 2004, ajungand la 90 de milioane de dolari. Anul trecut, au fost produse 117.000 de cutii de viteze fata de 50.000 in anul 2004, iar productia de motoare a crescut de la 40.500 la 43.000 unitati. Aceste componente sunt exportate in tari precum Coreea de Sud, Polonia, Ucraina, Uzbekistan, unde exista fostele fabrici Daewoo.

"Am inceput pregatirile si vom fi in masura sa punem in aplicare in cursul anului 2006 introducerea de motoare Euro 4 pe toate modelele de autoturisme pe care le facem", a mentionat Valeriu Girlea.

El a spus ca nu exista inca o planificare in ceea ce priveste primul model care va fi echipat cu motor Euro 4, dar a subliniat ca trecerea la noile norme de poluare va demara probabil la jumatatea anului 2006, mai devreme decat o impun prevederile legale.

Motoarele Euro 4 vor deveni obligatorii in Romania pentru masinile din productia autohtona abia in 2007.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri