Criza economica prin care a trecut Romanie trebuie sa fie o lectie buna pentru actorii economici, de la clienti pana la institutii financiare si invers, sustine avocatul Adrian Bulboaca (foto). El sustine ca acum, in momentul in care se estimeaza o relansare economica, o sa vedem daca s-au tras si lectii din criza.

„Una dintre cele mai importante lectii pe care ni le-a aratat criza este ca ceea ce trebuie sa fie finantat cu prioritate este economia reala, mai exact companiile care produc”, spune Bulboaca.

Guvernul si Fondul Monetar International estimeaza ca economia Romaniei va inregistra in acest an un avans economic de 1,5% din PIB.

Parerile privind estimarea oficiala de crestere economica sunt impartite, existand voci ce sugereaza ca este prea optimista in absenta unui plan de relansare economica.

„Cred ca in absenta unui plan de relansare economica pregatit de oameni specializati si validat de mediul politic, indiferent de culoarea politica, povara relansarii economiei Romaniei va ramane la nivel individual”, considera avocatul Adrian Bulboaca.

Citeste si:

El este de parere ca actiunea de transformare a Romaniei trebuie sa porneasca de la nivel individual. „Daca noi ne spunem constat ca tara noastra este proasta, atunci o sa ne intre in ADN acest lucru”, subliniaza Bulboaca.

In opinia sa, capitalul strain este necesar pentru dezvoltare si Romania prezinta potential pentru investitorii straini, dar trebuie sa stim cum sa „vindem” acest potential pe care il avem.

Trebuie sa vindem potentialul economiei romanesti, trebuie sa spunem de ce credem ca Romania este mai atractiva fata de celelalte tari din regiune pentru investitorii straini”, spune avocatul de la casa Bulboaca si Asociatii.

Investitiile straine directe au totalizat in prima luna din acest an 240 de milioane de euro, de opt ori mai mari comparativ cu valoarea de 31 de milioane de euro din prima luna a anului trecut, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Anul trecut investitiile straine directe au totalizat 2,6 miliarde de euro, in scadere cu 25% fata cele din 2009, cand s-a inregistrat un nivel de aproape 3,5 miliarde de euro.