Povara relansarii economiei Romaniei va ramane la nivelul fiecarui individ din aceasta tara, daca nu se va implementa un plan de relansare economica realizat de specialisti si validat de mediul politic, a explicat avocatul Adrian Bulboaca, managing partner al casei de avocatura Bulboaca si Asociatii, in cadrul unui interviu acordat wall-street.ro.
Criza economica prin care a trecut Romanie trebuie sa fie o lectie buna pentru actorii economici, de la clienti pana la institutii financiare si invers, sustine avocatul Adrian Bulboaca (foto). El sustine ca acum, in momentul in care se estimeaza o relansare economica, o sa vedem daca s-au tras si lectii din criza.

„Una dintre cele mai importante lectii pe care ni le-a aratat criza este ca ceea ce trebuie sa fie finantat cu prioritate este economia reala, mai exact companiile care produc”, spune Bulboaca.

Guvernul si Fondul Monetar International estimeaza ca economia Romaniei va inregistra in acest an un avans economic de 1,5% din PIB.

Parerile privind estimarea oficiala de crestere economica sunt impartite, existand voci ce sugereaza ca este prea optimista in absenta unui plan de relansare economica.

„Cred ca in absenta unui plan de relansare economica pregatit de oameni specializati si validat de mediul politic, indiferent de culoarea politica, povara relansarii economiei Romaniei va ramane la nivel individual”, considera avocatul Adrian Bulboaca.

El este de parere ca actiunea de transformare a Romaniei trebuie sa porneasca de la nivel individual. „Daca noi ne spunem constat ca tara noastra este proasta, atunci o sa ne intre in ADN acest lucru”, subliniaza Bulboaca.

In opinia sa, capitalul strain este necesar pentru dezvoltare si Romania prezinta potential pentru investitorii straini, dar trebuie sa stim cum sa „vindem” acest potential pe care il avem.

Trebuie sa vindem potentialul economiei romanesti, trebuie sa spunem de ce credem ca Romania este mai atractiva fata de celelalte tari din regiune pentru investitorii straini”, spune avocatul de la casa Bulboaca si Asociatii.

Investitiile straine directe au totalizat in prima luna din acest an 240 de milioane de euro, de opt ori mai mari comparativ cu valoarea de 31 de milioane de euro din prima luna a anului trecut, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Anul trecut investitiile straine directe au totalizat 2,6 miliarde de euro, in scadere cu 25% fata cele din 2009, cand s-a inregistrat un nivel de aproape 3,5 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri