Un pasager care se zbura la bordul unei aeronave a amenințat, în glumă, că va arunca în aer avionul în care se află. Farsa bărbatului l-ar adus în fața tribunalului și l-ar putea costa 120.000 de dolari, bani pe care ar trebui, teoretic să-i achite drept sancțiune pentru fapta sa.

Aditya Verma avea 18 ani când el și prietenii săi au călătorit la bordul unei aeronave easyJet, de pe aeroportul Londra Gatwick, cu destinația Menorca, o insulă care aparține de Spania. Fapta se întâmpla în iulie 2022, iar înainte de îmbarcare, tânărul proaspăt major la acea vreme i-a scris unui prieten pe Snapchat că pe parcursului zborului „am să arunc în aer avionul. Sunt membru al talibanilor”.

Serviciile de securitate au văzut mesajul și l-au semnalat autorităților spaniole, care au trimis două avioane F-18 să urmărească avionul de linie până când acesta a aterizat, scrie Business Insider care citează BBC.

Intenția nu a fost niciodată de a provoca neplăcere publică sau de a provoca vătămări”, a declarat tânărul în instanță.

Judecătorii au constatat că Aditya Verma s-ar confrunta cu o tulburare psihică ce l-ar putea face să plătească 120.000 de dolari, dacă va fi găsit vinovat.

Din această sumă, 103.000 de dolari ar fi destinate către Ministerul Apărării spaniol, care a scos din dotare și a mobilizat pe teren avioane F-18 pentru a cerceta zona avionului care se presupunea că se află sub amenințare.

Potrivit The Telegraph, Verma a declarat instanței că prima dată a crezut că avioanele flanchează avionul ca parte a unui exercițiu militar legat de războiul Rusia-Ucraina.
Avocatul lui Verma a spus instanței că este o „glumă proastă”, dar a subliniat că a fost una făcută în privat cu prietenii.

Aditya nu și-a postat mesajul pe Facebook și nu l-a transformat într-o reclamă. Tot ce a făcut a fost să facă o glumă cu prietenii lui. Acest băiat avea 18 ani și mergea într-o vacanță, ceea ce era o recompensă pentru notele sale bune obținute la școală”, a mai precizat avocatul tânărului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri