O sursa guvernamentala a declarat ca este posibil ca discutiile sa aiba loc prin teleconferinta, in aceasta saptamana, scrie Mediafax.

Franta, care prezideaza G8 (grupul natiunilor industrializate si Rusia) si G20, care reuneste state dezvoltate si emergente, va propune o reuniune ministeriala a G20 pe tema optiunilor pentru sectorul energetic, dupa criza nucleara din Japonia.

"Trebuie sa fim la dispozitia prietenilor japonezi, in probleme monetare", a declarat ministrul francez de Finante Christine Lagarde, dupa o sedinta de guvern.

Ea a aratat ca a solicitat organizarea unei intalniri a ministrilor de Finante si a reprezentantilor bancilor centrale din G7 referitoare "la problema datoriilor Japoniei si modalitatile de reactie la nivel financiar".
Sursa a aratat ca discutiile se vor referi la o analiza de ansamblu a implicatiilor economice ale crizei, inclusiv impactul asupra cresterii economice si a surselor de energie, si efectul asupra pietelor financiare.

Citeste si:

Purtatorul de cuvant al guvernului, Francois Baroin, care este si ministru pentru Buget, a declarat ca discutiile vor fi stabilite pentru miercuri seara sau joi.

"Obiectivul este sa evaluam situatia japoneza la nivel international, consecintele economice si lectiile care trebuie invatate", a spus Baroin.

Presedintele Nicolas Sarkozy a declarat in sedinta de guvern ca va convoca o reuniune speciala a ministrilor din G20 pentru discutarea optiunilor in domeniul energiei, dupa criza nucleara din Japonia.