"Solutia corecta, desi eu am facut apel, dar degeaba, a fost luat in gluma, este responsabilitate si putina solidaritate. Stiti ce ma ingrozeste: daca se intoarce din nou criza? Daca se intoarce?", a spus Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca ar fi spus ca Boc este iresponsabil in cazul in care seful Guvernului ar fi marit salariile.

"Daca marea pensiile, l-ati fi aplaudat, dar prabusea tara", i-a spus seful statului moderatorului.

Pe de alta parte, el a spus ca s-a lecuit de previziuni, atat de cele ale institutiilor romanesti, cat si ale FMI. El a mentionat ca institutiile, inclusiv Fondul, si-au revizuit de prea multe ori previziunile, iar nimeni nu poate face previziuni.

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:

- despre razboiul din Libia: "Fregata nu a plecat la razboi, este intr-o misiune pe mare, departe de coastele Libiei."

Citeste si:

- "Romania, desi nu este in prima linie de risc, trebuie sa fie atenta";

- despre criza nucleara: Romania nu este amenintata nuclear. (...) Am cerut sa se verifice toate elementele de siguranta ale celor doua reactoare si am atentionat asupra proiectuilui pentru cel de-al treilea reactor, pentru ca s-ar putea sa avem nevoie de standarde mai inalte;

- despre cazul Adrian Severin:
E un rau facut Romaniei, este o confirmare ca avem coruptie la nivel politic. Daca instantele noastre nu reusesc sa o faca, iata ca ne demonstreaza niste jurnalisti britanici ca avem coruptie.

- despre Guvern: Daca se pierde majoritatea, care credeti ca este solutia? Am vazut azi (miercuri, n.r.) in Senat lipsa de interes, absenta. Poate se pierde majoritatea foarte curand sau poate s-a si pierdut si, atunci ce solutie pot sa propun clasei politice? Un premier independent. E o solutie, sa vedem daca o accepta;