Guvernul va adopta ordonanta privind restructurarea ANAF pana la board-ul FMI din iunie si tot pana atunci va fi incheiata inventarierea tuturor arieratelor companiilor de stat si ale bugetului aferente anului 2010, deoarece nu a indeplinit acest angajament pana la 30 aprilie.

Prevederile sunt incluse in scrisoarea de intentie convenita cu FMI, informeaza Mediafax.

Ca parte a procesului de restructurare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), trebuie sa desfiinteze pana in luna septembrie circa 150 de administratii financiare, reprezentand mai mult de o treime din cele 424 de unitati exiatente in prezent.

Desfiintarea acestor administratii face parte dintr-un program mai amplu de restructurare a ANAF, care va presupune si disponibilizari si relocari de personal.

Pe partea de arierate, FMI monitorizeaza in prezent evolutia indicatorilor a 18 companii cu cele mai mari pierderi la nivel national. La sfarsitul lunii martie, arieratele acestora se ridicau la 19,2 miliarde si, potrivit scrisorii de intentie, ele trebuie reduse la 18 miliarde de lei pana la sfarsitul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
OUG pentru amnistie fiscala in octombrie: Cum va fi esalonata datoria