Premierul Emil Boc a anuntat ca in perioada mai-iunie s-au incheiat mai mult de 353.000 de noi contracte de munca, dar nu a facut nicio referire la numarul contractelor de munca incetate sau desfiintate si nici la numarul efectiv de locuri de munca nou create.

“Din totalul contractelor incheiate in perioada mentionata, o pondere de 68% o au contractele cu durata nedeterminata, care sunt esentiale pentru cresterea economica”, a spus premierul, care detine si interimatul de ministru al Muncii.

El a subliniat ca numarul contractelor de munca inregistrate la 1 iunie a depasit maximul de contracte, care a fost atins in 2008, anul de varf al economiei locale.

“Asta inseamna sa faci o reforma care sa aiba rezultate concrete. Nu se poate sa iesi din recesiune si sa nu ai o crestere a numarului contractelor de munca sau o scadere a numarului de someri”, a mentionat Emil Boc.

Luna mai a coinci atat cu intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, cat si cu preluarea interimatului la ministerul Muncii de catre premier.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Atentionare pentru romanii care vor sa munceasca in strainatate