Emil Boc anunta ca intr-o luna s-au incheiat peste 350.000 de contracte de munca

Premierul Emil Boc a anuntat ca in perioada mai-iunie s-au incheiat mai mult de 353.000 de noi contracte de munca, dar nu a facut nicio referire la numarul contractelor de munca incetate sau desfiintate si nici la numarul efectiv de locuri de munca nou create.

“Din totalul contractelor incheiate in perioada mentionata, o pondere de 68% o au contractele cu durata nedeterminata, care sunt esentiale pentru cresterea economica”, a spus premierul, care detine si interimatul de ministru al Muncii.

El a subliniat ca numarul contractelor de munca inregistrate la 1 iunie a depasit maximul de contracte, care a fost atins in 2008, anul de varf al economiei locale.

“Asta inseamna sa faci o reforma care sa aiba rezultate concrete. Nu se poate sa iesi din recesiune si sa nu ai o crestere a numarului contractelor de munca sau o scadere a numarului de someri”, a mentionat Emil Boc.

Luna mai a coinci atat cu intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, cat si cu preluarea interimatului la ministerul Muncii de catre premier.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri