Cresterea economica a zonei euro a incetinit la 0,2% in trimestrul al doilea, fata de cel anterior, sub estimarile analistilor, de la 0,8% in primele trei luni ale anului, dupa cifre dezamagitoare in Germania si Franta, cele mai mari economii din regiune, se arata intr-un comunicat Eurostat, preluat de Mediafax.

Media estimarilor economistilor contactati anterior de agentia Reuters anunta un avans de 0,3% al PIB-ului zonei euro in trimestrul al doilea.

Economia Uniunii Europene in ansamblu a crescut de asemenea cu 0,2% in perioada aprilie-iunie fata de primul trimestru al anului, dupa plus 0,8% in primele trei luni.

Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, PIB-ul Uniunii Europene si cel al zonei euro au urcat in trimestrul al doilea cu 1,7%, fata de 2,5% in primul trimestru si o medie de 1,8% a estimarilor analistilor.

Citeste si:

Cresterea economica a Germaniei a incetinit puternic in trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru, la 0,1%, de la 1,3% in primele trei luni, iar PIB-ul Frantei a stagnat in aceeasi perioada.

Romania a inregistrat o crestere economica de 0,2% in trimestrul al doilea fata de primele trei luni, in linie cu media UE.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, Romania a avut cea mai slaba crestere economica pozitiva din UE, de 0,3%, singura tara cu un rezultat mai slab fiind Portugalia (-0,9%).

Datele din sapte tari, printre care Grecia si Irlanda, nu au fost disponibile pentru a fi incluse in raportul Eurostat.