"Este prea multa implicare a prea multora atunci cand este vorba de investitii. Si cum toti se tem de DNA pentru ca la moda este: «decat sa ma intrebe DNA de ce am semnat mai bine nu semnez». Trebuie creat rapid un grup de elita, buni profesionisti, 20-30 care sa raspunda sub semnatura, aceasta investitie se face, aceasta investitie nu se face", a afirmat, duminica, seful statului, la Scoala de vara a tineretului democrat-liberal de la Eforie Nord.

Presedintele Basescu a spus ca atat timp cat "o sa se plimbe" avizarea unei investitii pe la ministere si agentii este imposibil ca pe acest circuit sa nu existe cel putin doi-trei care sa nu semneze.

"Cat o sa se plimbe avizarea unei invetitii pe la toate ministerele, pe la toate agentiile este imposibil ca pe acest circuit sa nu existe cel putin doi-trei care spun: «da' ce sa ma intrebe DNA-ul dupa ce imi termin mandatul de ce am semnat»", a afirmat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a precizat, in acest context, ca in momentul in care respectivul grup de profesionisti decide realizarea unei investitii aceasta trebuie sa se si realizeze.

Citeste si:

Presedintele a explicat ca investitiile in Romania trebuie facute doar cu respectarea regulilor europene.

"Sunt tari care spun facem investitia in Romania, dar nu-i dam banii, noi facem lucrarea asta-i pretul. Nu poate functiona asa ceva in Romania europeana astazi. Deci investitiile sunt bine venite, in regula jocului european, si deschiderea trebuie sa fie majora", a mai spus Basescu.

Seful statului s-a aflat, duminica, la Scoala de vara a tineretului democrat-liberal, de la Eforie Nord.