Romania si Bulgaria ar putea candida impreuna la organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020, a precizat seful Federatiei Bulgare de Fotbal, Borislav Mihaylov, anunta novinite.com.

Mihaylov considera ca nu exista niciun impediment pentru ca Bulgaria sa gazduiasca competitia europeana si spune ca statul bulgar poate indeplini toate conditiile pentru coorganizarea unuia dintre cele mai importante turnee fotbalistice.

„Am discutat aceasta propunere cu un oficial din Federatia Romana de Fotbal, insa perspectiva este destul de indepartata. Mai este destul timp pana atunci”, a explicat Borislav Mihaylov. Acesta a spus ca un nou stadion urmeaza sa se construiasca in Sofia si exista potential pentru alte arene in orasele de la Marea Neagra – Varna si Burgas.

Ideea unei candidaturi comune intre Romania si Bulgaria la organizarea Campionatului European de Fotbal a aparut in martie 2011, cand Mihaylov a fost ales intre membrii consiliului executiv al UEFA.

Totodata, organizarea unei asemenea competitii s-a regasit si printre cele 10 investitii prioritare pentru economia romaneasca propuse de Consiliul Investitorilor Straini (CIS). Institutia a estimat ca valoarea investitiei va fi de 10 miliarde euro in urmatorii zece ani.

Astfel, turneul final european ar genera o crestere de 4,8% din PIB pe termen mediu, 97.500 de noi locuri de munca, o majorare de 3,8% a incasarilor bugetare, iar peste un milion de turisti ar vizita tara in timpul Campionatului si 500.000 in anii urmatori.

In 2012, gazdele Campionatului European de Fotbal vor fi Ucraina si Polonia, care se confrunta cu mai multe probleme din punct de vedere al infrastructurii.

Euro 2012 va fi ultimul turneu in care vor fi prezente 16 echipe. La competitia care va avea loc in Franta, in 2016, vor lua startul 24 de natiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Harta preturilor la droguri ilegale in Europa