Competitivitatea slaba este principala problema a economiei romanesti

Seful Delegatiei Comisiei Europene (DCE), Johnathan Scheele, a declarat ieri ca slaba competitivitate este problema principala a economiei romanesti. El a explicat ca fara o productivitate a muncii mai mare, care va duce la o competitivitate mai mare a economiei interne, salariile romanilor nu vor putea sa creasca.

"Voi vreti salarii mai mari, este evident ca salariile trebuie sa creasca, dar fara o productivitate mai mare, care va da o competitivitate mai mare, acest lucru nu este posibil", a lasat sa se inteleaga seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Scheele a adaugat ca tocmai de aceea slaba competitivitate este cea mai mare problema a economiei noastre.

De altfel, el a mai aratat ca Bruxellesul sprijina rezolvarea acestei probleme, dar numai Guvernul de la Bucuresti prin politica economica adoptata poate sa imbunatateasca semnificativ situatia.
Pe de alta parte, seful DCE a apreciat ieri ca spiritul antreprenorial trebuie stimulat, fiind "ceva de care Romania are nevoie ca stat membru sau nefiind stat membru".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri