Un studiu despre evolutia economiilor in tranzitie din Europa Centrala si de Est, realizat de HVB Group (Viena), releva faptul ca tinta de inflatie de 7% va fi un obiectiv greu de atins.

"Tinta oficiala de inflatie de 7%, stabilita pentru sfarsitul lui 2005, va fi greu de atins, in special pe fondul introducerii cotei unice de 16% pe venit, fata de niveluri intre 18-40% anterior", se precizeaza in studiul mentionat.

In ceea ce priveste leul, previziunile sunt optimiste, potrivit analizei in cauza. Astfel, moneda nationala se va mentine puternica, la 37.000 de lei pentru un euro si 25.600 de lei pentru un dolar, la sfarsitul lui 2005, ceea ce va ajuta la consolidarea situatiei monetare.

Totodata, Produsul Intern Brut, care a sporit cu 8,3% in 2004, va creste "mai moderat" in 2005, dar, mai arata analiza, "in 2006, cresterea economica va fi din nou puternica".

Exista insa si o veste buna din partea specialistilor austrieci. Si anume faptul ca, "anul 2010 va fi foarte atractiv economic pentru Romania..."


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri