Senatorul Dan Voiculescu a anuntat, in plenul Senatului, ca demisioneaza din functie, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul ca senator. Care au fost primele reactii de pe scena politica?

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca a fost surprins de decizia lui Dan Voiculescu de a demisiona din Senat, insa din punct de vedere politic nu poate comenta gestul acestuia.

Antonescu a fost intrebat cum vede demisia lui Voiculescu din Senat, avand in vedere consecinta privind transferarea dosarului acestuia la alta instanta.

"Nu am comentarii de facut, este dreptul fiecaruia dintre noi de a lua astfel de decizii, e o decizie care m-a surprins si pe mine. (...) Nu vad din punct de vedere politic nimic de comentat, decat ca inregistram demisia unui senator, nu e prima demisie din istoria Senatului, probabil ca nu e nici ultima", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

Presedintele PNL a precizat ca in urma vacantarii mandatului de senator ocupat de Voiculescu urmeaza sa se organizeze alegeri partiale, unde USL isi va desemna un candidat.

“Demisia lui Voiculescu este un gest incalificabil”

Liderul FC, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat luni ca demisia lui Dan Voiculescu din Senat are ca scop "intarzierea intalnirii cu justitia", mentionand ca este un gest "incalificabil" si ca formatiunea pe care o conduce il va sustine pe Iulian Craciun la alegerile partiale din colegiul acestuia.

Ungureanu a fost intrebat cum vede demisia anuntata de Dan Voiculescu in plenul Senatului.

"Este proba foarte evidenta a felului in care este tratata o institutie foarte importanta pentru democratie, e vorba de Legislativ, si in special Senatul. Este o bataie de joc fara margini si lucrul acesta ne indeamna sa credem ca aceasta sedinta a plenului arata ca si cum ar fi fost aranjata pentru a-l vedea pe domnul Voiculescu incercand sa scape de justitie. Este incalificabil, nu am crezut ca o sa putem ajunge intr-o tara care se doreste europeana sa asistam la un asemenea joc, pe cat de transparent, pe atat de lipsit de morala", a sustinut Ungureanu.

El a mentionat ca demisia lui Voiculescu are ca scop "intarzierea intalnirii cu justitia".

Liderul FC a mentionat ca formatiunea sa il va sustine drept candidat pentru colegiul vacantat de Voiculescu din Sectorul 4 pe Iulian Craciun, cel care l-a contracandidat pe presedintele fondator al PC si in luna decembrie 2012.

"Speram ca el sa poata fi asumat si de celelalte forte din dreapta", a mai spus Ungureanu.

Senatorul Dan Voiculescu a anuntat, in plenul Senatului, ca demisioneaza din functie, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul ca senator. Care au fost primele reactii de pe scena politica?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
PSD a trecut de Senat proiectul prin care se sarbatoreste 10 august