Agricultorii bulgari din zona Vidin intentioneaza sa blocheze podul Calafat - Vidin daca autoritatile nu vor lua masuri impotriva importurilor ilegale de fructe si legume din Romania, potrivit Novinite.com, informeaza Mediafax.

"Am pregatit un protest al producatorilor de fructe si legume din zona Vidin pentru ca vanzarile noastre s-au prabusit dupa inaugurarea podului", a declarat Milena Dmitrova, agricultor din satul Gomotartsi, situat in apropierea Vidinului, potrivit agentiei Focus, preluata de Novinite.

Ea a subliniat ca preturile la rosii nu au fost niciodata atat de scazute in aceasta perioada a anului.

Potrivit agricultorilor nemultumiti, vanzarile s-au prabusit din cauza importului nereglementat de fructe si legume din Romania pe podul Calafat - Vidin. Produsele sunt vandute fara documente si permise, fara plata taxelor si a contributiilor sociale, potrivit fermierilor bulgari.

Agricultorii din zona Vidin au depus plangeri catre 9 institutii publice, inclusiv politia, inspectoratul regional pentru sanatate, agentia pentru siguranta in alimentatie, Fisc, autoritatile vamale si primaria Vidin. De asemenea, o scrisoare a fost trimisa Ministerului Agriculturii.

Totodata, Asociatia Nationala a Crescatorilor de Tutun din Bulgaria a anuntat ca se pregateste pentru un protest care va avea loc pe 11 iulie la Sofia si la trei puncte de trecere a frontierei, deoarece guvernul nu protejeaza interesele industriei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Minister: Podul peste Arges de pe A1 trebuie refacut in 30 de zile