Vanzarile de alimente, bauturi si tutun au crescut in iulie, cu 11,4% ca serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut, si cu 5% comparativ cu iunie, in timp ce vanzarile de produse nealimentare au inregistrat un avans de 8,7% si, respectiv, 3,5%, astfel ca afacerile din comertul cu amanuntul au inregistrat un plus de 6,3%.

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut, in serie bruta, cu 3% in iulie, raportat la luna similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a inregistrat o majorare cu 7,6%, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,7%) si vanzarilor de produse nealimentare (+9,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate s-a redus cu 4,3%, arata Mediafax.

Comparativ cu luna iunie, in iulie, comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a urcat, in serie bruta, cu 13,2%. Ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul afacerilor din comert a urcat cu 0,4% fata e luna anterioara, ca urmare a cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%.). In schimb, vanzarile de carburanti pentru autovehicule si vanzarile de produse nealimentare s-au redus cu 3,2% si, respectiv, 1%.

Pe ansamblul primelor sapte luni ale anului, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, a crescut cu 8,2% comparativ cu perioada similara a anului trecut, datorita majorarii vanzarilor de produse nealimentare (+12%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,2%) si comertului de carburanti pentru autovehicule (+1,7%).

Citeste si:
Romania, lider in UE la cresterea comertului cu amanuntul, in iulie
Romania, lider in UE la...

In serie ajustata, afacerile din comert au crescut cu 8,1%, sustinute de vanzarile de produse nealimentare (+11,9%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,7%) si de cele de carburanti (+2,5%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
INS: Afacerile din comert au crescut cu 7,1% in primele noua luni
Setari Cookie-uri