Seful Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), Ion Ghizdeanu, a declarat ieri la emisunea Closing Bell de la The Money Channel, ca estimeaza o inflatie de 0,8% in luna iulie, dar ca tinta anuala de 6% poate fi atinsa, cu toate ca vor mai fi pusee inflationiste in octombrie si noiembrie.

Inflatia este estimata pentru luna iulie la 0,8%, insa tinta anuala de 6% este fezabila, desi vor mai fi dificultati privind inflatia in octombrie si noiembrie, a declarat Ghizdeanu, inivitat la The Money Channel. "Vom avea luni sub media lunara a inflatiei de 0,3%", a adaugat Ghizdeanu.

Institutul National de Statistica (INSSE) urmeaza sa prezinte evolutia in luna iulie a indicelui de crestere a preturilor, care descrie inflatia, in data de 10 august.

Indicele de crestere al preturilor din luna anterioara a fost de 0,15%, iar inflatia anuala a fost in iunie de 7,11%, superioara tintei oficiale, de 6%.

Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu a admis, in ultimaul raport asupra inflatiei, ca tinta de 5% fixata pentru 2006, care are un culoar de "variatie acceptata" de plus/minus 1%, ar putea atinge chhiar 6,8%.