Veniturile totale medii lunare ale populatiei au fost de 2.863 lei pe gospodari in ultimul trimestru de anul trecut, in timp ce cheltuielie au reprezentat 88,6 din aceasta suma, respectiv 2.537 lei, a anuntat Institutul National de Statistica.

In termeni nominali, o persoana a avut venitul mediu de 1079 lei, iar cheltuielile de 956 lei. Raportat la zona, la nivelul oraselor, venitul mediu s-a situat la 1.237 lei , iar in mediu rural la 893 lei, conform Mediafax.

Din totalul veniturilor, 56,4% au fost de natura salariala, urmate de venituri din prestatii sociale (22,4%), din agricultura (2,9%), din activitati neagricole independente (2,6%) si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei (1,3%).

O pondere importanta detin si veniturile in natura (12,8%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (11,5%).

In ceea ce priveste cheltuielile, principalele destinatii ale acestora sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii, precum si plata impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, hrana animalelor si pasarilor din gospodarie, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare.

De ce oamenii obisnuiti nu...
Citeste si: De ce oamenii obisnuiti nu investesc?

Cheltuielile pentru investitii, pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,3%).


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Retailul alimentar romanesc depaseste granita istorica de 100 mld.lei