Dacian Ciolos, dupa intrevederea cu Borisov: Am semnat contractul pentru constructia interconectorului de gaze pe sub Dunare

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, miercuri la Sofia, dupa intrevederea cu prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, ca s-a semnat contractul pentru constructia interconectorului de gaze pe sub Dunare, acesta urmand sa devina functional din toamna, potrivit News.ro.

”Tocmai s-a semnat, in urma cu cateva zile, contractul pentru constructia interconectorului de gaze pe sub Dunare si speram ca in cateva luni - oricum pana la sfarsitul toamnei - sa avem finalizata aceasta lucrare, un element esential pentru a putea creea o retea de distributie de gaze si de transport de gaze comuna in regiune”, a declarat, miercuri, premierul Dacian Ciolos.

O alta tema abordata in cadrul intrevederii cu premierul Bulgariei a fost legata de pregatirea Summit-ului de la Varsovia si intarirea flancului estic al NATO.

”Am discutat despre cooperarea noastra in cadrul NATO de pregatirea Summit-ului de la Varsovia si de armonizarea pozitiilor noastre pentru a sustine intarirea flancului estic al NATO, atat pe partea de nord-est, cat si pe partea de sud-est, inclusiv la Marea Neagra si aici avem perspective de a lucra impreuna”, a mai aratat premierul.

Totodata, Ciolos a anuntat ca din toamna vor fi reluate intalnirile dintre ministrii celor doua state si sedintele comune de guvern, pe modelul celor care s-au desfasurat in anii anteriori.

Citeste si:
Parlamentare 2020: USR PLUS acuză o "acțiune manipulare electorală"
Parlamentare 2020: USR PLUS a...

La randul sau, premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat ca interconectorul de gaze ar urma sa devina functional din toamna, construirea lui fiind sub atenta supravegere a celor doua guverne.

”In ceea ce priveste interconectorul de gaze, dupa cum stiti, ani la rand au fost niste piedici in fata construirii lui, iar acum doua zile am semnat acordul pentru construirea lui. Noi (premierul Romaniei si premierul Bulgariei - n.r.) vom monitoriza acest proces”, a declarat prim-ministrul Bulgariei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri