Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, spune ca in Romania este nevoie de o imbunatatire a gradului de colectare a creantelor in perspectiva integrarii europene, la 1 ianuarie 2007.
"Trebuie imbunatatit nivelul de incasare a taxelor si impozitelor. In caz contrar, riscam sa dam mai mult decat sa luam la bugetul Uniunii Europene", a afirmat Bodu, citat de NewsIn. Acesta a precizat ca are mai multe idei in aceasta privinta, exprimandu-si speranta ca va beneficia de sprijinul Guvernului pentru a le putea pune in practica. Bodu a mentionat, in acest context, ca, in ultima perioada, nivelul de colectare a creantelor a crescut cu 18 %.

Aflat intr-o vizita in Maramures, Sebastian Bodu si-a exprimat nemultumirea fata de gradul de colectare a creantelor la nivelul municipiului Baia Mare. Presedintele ANAF a apreciat ca situatia este nefireasca, cu atat mai mult cu cat, la nivel de judet, gradul de colectare este destul de bun, respectiv 65 %, insa Baia Mare reprezinta 70 % din ponderea judetului. "Problema nu este la fisc, ci la administratie. Nu este vorba de sume mari de la contribuabili mari, ci de mai multi contribuabili mici care au de dat sume mici", a precizat presedintele ANAF
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri