Coordonatorul programului de reconversie profesionala din cadrul sindicatului „Siderurgistul”,Vasile Bujor, a declarat, duminica, pentru Newsin, ca sindicalistii sunt nemultumiti, deoarece numarul locurilor de munca din zona Hunedoarei nu a crescut asa cum se asteptau, dupa disponibilizarile masive care au avut loc la combinatul siderurgic din localitate.

Liderul sindical sustine ca in ultimii ani nu s-a facut mai nimic pentru revitalizarea zonei, dupa ce de la combinatul Siderurgica au fost efectuate 15.000 de disponibilizari, iar de la o alta societatea mare din Hunedoara, Intreprinderea de Constructii Siderurgice Hunedoara, au mai fost disponibilizati alti 3.000 de muncitori.

„In aceste conditii, s-au creat foarte putine locuri de munca, dupa disponibilizarile masive. Suntem nemultumiti, deoarece nu s-a ivnestit in zona, desi acest lucru ni se promtie de cativa ani. De ani de zile ascultam aceeasi placa. Ca vom face, ca vom drege. Ne-am saturat”, a declarat Vasile Bujor.

La Hunedoara a avut loc ieri o intalnire la care au participat, pe langa reprezentantii sindicatului, parlamentari din Elvetia, parlamentari hunedoreni, reprezentantii Consiliului Judetean, prefectul de Hunedoara, dar si ministrlul Muncii, Gheorghe Barbu.