Desi in ultimii ani, cererea pentru decapotabile a scazut destul de mult, intrucat criza financiara i-a determinat pe multi sa isi tempereze achizitiile si sa isi reduca cheltuielile, iar aceste modele au fost privite mereu ca a doua masina, Mazda a reusit sa isi creasca vanzarile cu un roadster chic, MX-5.

Mazda MX-5 este un roadster japonez de oras aflat la cea de-a patra generatie, care a convins anul trecut 15 romani sa isi cumpere unul.

Indiferent de motorizare (1,5 litri si 2 litri), noua Mazda MX-5 are tractiune spate si o transmisie manuala cu sase trepte. Propulsorul mare este disponibil doar pe versiunile Revolution si Revolution Top.

Cu propulsorul de 2 litri benzina 160 CP, MX-5 accelereaza pana la 100 de km/h in 7,3 secunde si atinge viteza maxima de 214 km/h. Motorizarea de 1,5 litri 131 CP face coupe-ul mai lent cu o secunda.

Crestere de doua cifre pentru Mazda in Romania anul acesta

Citeste si:
Lista problemelor ,,autostrazii - muzeu", Lugoj-Deva, lot 3
Lista problemelor...

Mazda Romania si-a propus o noua crestere de doua cifre in 2017. Anul 2016 a fost unul foarte bun pentru companie, volumele vandute au fost cu 45% mai mari decat in 2015 si s-au situat la 1.583 de unitati.

Cresterea a fost determinata in principal de SUV-ul de clasa mica CX-3, care a contabilizat 476 de unitati, adica 30% din totalul vanzarilor, podiumul fiind completat de Mazda3, cu 428 de unitati si de SUV-ul CX-5 cu 398 de unitati.

Modele noi Mazda in 2017

Anul acesta vom vedea pe piata noua generatie Mazda CX-5, care a evoluat atat la nivel de design, cat si la tehnologie si confort.

Citeste si:
1 din 2 firme va angaja in 2020. Romania are nevoie de 1 mil. angajati
PwC Romania: Peste jumatate...

O alta noutate in gama anul acesta va fi noul Mazda MX-5 RF, varianta hard top a legendarului roadster, care aminteste de stilul decapotabilelor de tip targa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Huawei, Trump, cursa 5G si Guvernul Romaniei: Cum ne pozitionam?