Pe parcursul anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) disponibile pana la finalul lunii noiembrie, salariul mediu net din Romania a crescut cu 13,2% fata de perioada similara din 2015, romanilor intrandu-le in buzunare in medie cu 250 de lei mai mult. In intervalul mentionat, salariul mediu net a crescut de 9 ori, a scazut de alte doua ori si a ramas egal o data, ajungand la valoarea de 2.172 de lei.

Desigur, au fost si domenii in care angajatii au castigat si mai mult la salariu in 2016, in top clasandu-se cei care lucreaza in domeniul IT (+919 lei) sau la Fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (+909 lei), angajatii din domeniul Activitati de editare (+544 de lei) si cei din Asigurari (+447 de lei). In acelasi timp, o serie de sectoare au inregistrat reduceri salariale, cum sunt Fabricarea produselor din tutun (-333 lei) sau intermedieri financiare (-119 lei).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont