Comisia Europeana a lansat o procedura de infringement impotriva Romaniei pentru ca impune marilor comercianti cu amanuntul sa achizitioneze cel putin 51% din produse alimentare si agricole de la producatorii locali, ceea ce contravine legislatiei UE referitoare la libera circulatie a bunurilor.

Procedura de infringement impotriva Romaniei pentru legea produselor romanesti

Comisia Europeana a lansat o procedura de infringement impotriva Romaniei pentru ca impune marilor comercianti cu amanuntul sa achizitioneze cel putin 51% din produse alimentare si agricole de la producatorii locali, ceea ce contravine legislatiei UE referitoare la libera circulatie a bunurilor.

Executivul UE a decis sa trimita scrisori de intarziere Romaniei si Ungariei, pe motiv ca normele lor nationale privind comercializarea cu amanuntul a produselor agricole si alimentare contravin legislatiei UE.

In Romania, marilor comercianti cu amanuntul li se cere sa achizitioneze cel putin 51% din produse alimentare si agricole de la producatorii locali. Acest fapt pune probleme legate de libera circulatie a marfurilor.

Gazele pentru populatie s-ar putea scumpi cu 4-5% de la 1 aprilie

Gazele naturale pentru consumatorii casnici s-ar putea scumpi cu 4-5% de la 1 aprilie, ca urmare a finalizarii procesului de liberalizare, a declarat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet.

”La gaze naturale, odata cu finalizarea procesului de liberalizare, de la 1 aprilie nu mai sunt preturi reglementate si se vor aplica preturile din piata libera ceea ce ar putea genera cresteri de 4-5% la factura consumatorilor casnici”, a spus Havrilet, pentru News.ro.

CE da in judecata Romania din cauza depozitelor ilegale de deseuri

Comisia Europeana a dat in judecata Romania la Curtea de Justitie a UE pentru ca nu a inchis si reabilitat 68 de depozite ilegale de deseuri, care constituie un risc grav pentru sanatatea umana si pentru mediu.

In pofida avertismentelor anterioare ale Comisiei, Romania nu a reusit sa ia masuri impotriva a 68 de depozite de deseuri neconforme, astfel cum prevede Directiva UE privind depozitele de deseuri, conform News.ro.

Romanii pot calatori in Canada fara viza

Romanii vor putea calatori fara viza in Canada, dupa ce astazi europarlamentarii au aprobat acordul de liber-schimb UE-Canada, CETA.

Guvernul roman a anuntat in octombrie ca, in urma semnarii tratatului CETA, Canada a confirmat ridicarea vizelor pentru cetatenii romani in doua etape. Premierul din perioada respectiva, Dacian Ciolos, a afirmat atunci ca este "un moment important" atat pentru cetateni, cat si pentru oamenii de afaceri.

Banca Transilvania si-a anuntat rezultatele financiare

Banca Transilvania anunta un profit de 1,23 miliarde lei, in scadere fata de rezultatul record din 2015, de 2,42 miliarde lei, cand banca a inregistrat un castig contabil de pe urma achizitiei Volksbank. Excluzand cele 1,65 miliarde lei de pe urma acestei operatiuni, rezultatul din 2016 ar fi mai mare cu 60% fata de 2015, iar dupa active BT urca pe locul 2 in clasamentul bancilor locale, depasind astfel BRD.

Valeriu Zgonea, pus sub control judiciar pentru trafic de influenta

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a fost pus sub control de procurorii DNA Ploiesti, pentru trafic de influenta, el fiind acuzat ca a intervenit la functionari publici pentru ca o ruda a fostului consilier judetean de la CJ Buzau Dumitru Dobrica sa fie numita presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala si ulterior subsecretar de stat. Zgonea ar fi primit in schimb o excursie la Viena si contravaloarea unor ”cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna” valorea totala a acestora fiind de aproximativ 52.000 de lei, conform News.ro.

Cati romani si-au petrecut vacanta in Dubai

Dubai a fost vizitat anul trecut de aproximativ 15 milioane de turisti straini, ceea ce il claseaza pe locul 4 in lume. Dintre acestia, peste 51.000 sunt romani care au decis sa viziteze aceasta destinatie a luxului si opulentei.

In 2016, Dubai a fost vizitat de 14,9 milioane de turisti, cu circa 5% mai mult decat in anul precedent. A crescut de asemenea si numarul de turisti din Romania cu 10% fata de 2015, potrivit datelor biroului Dubai Tourism in Romania.

Gigantii elicopterelor se bat pe Romania

Francezii de la Airbus si americanii de la Bell Helicopter concureaza pentru piata elicopterelor din Romania. Nevoia tot mai acuta a tarii noastre de a inlocui flota de elicoptere Puma invechite a atras atentia producatorilor francezi si americani, care se lupta sa obtina un contract cu Guvernul, conform Adevarul.

In timp ce Airbus asteapta doar un semn favorabil din partea autoritatilor romane pentru a produce primul aparat de zbor chiar in fabrica din Ghimbav, tel care poate fi atins cel mai devreme la finalul anului viitor, Bell Helicopter vrea sa foloseasca piese produse la Brasov pentru a livra elicoptere Viper. Atat reprezentantii Airbus, cat si cei ai Bell au avut luna aceasta intalniri cu oficialii romani.

Litoralul romanesc si Grecia s-au scumpit in 2017 fata de anul trecut

Reducerile la Targul de Turism care se deschide joi sunt in marea majoritate de 25-30%, dar ajung si pana la 50%, ofertele cuprinzand vacante pentru Paste, city-break-uri, vacanta de vara, circuite culturale si vacante exotice, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, care a mentionat ca vacantele pe litoralul romanersc si in Grecia s-au scumpit in 2017 fata de anul trecut.

A 37-a editie a Targului de Turism al Romaniei va avea loc intre 16 si 19 februarie. Participanti vor fi din: Romania, Austria, Bulgaria, Croatia, Rusia, Grecia, Israel, Republica Moldova, Palestina, Polonia, Republica Dominicana, Turcia si Ungaria. Litoralul va fi mai scump decat anul trecut, unde anul acesta exista 25 de hoteluri all inclusive, la fel si ofertele pentru Grecia. ”Nu toate hotelurile sunt mai scumpe, dar unele pachete sunt cu cateva procente mai mari decat anul trecut. Vacantele pe Grecia vor fi intre 3 si 7% mai scupe fata de anul trecut”, a spus Burcea, conform News.ro.

Oltchim a raportat profit dupa noua ani de pierderi

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea a raportat pentru anul trecut un profit net de 11,37 milioane lei (2,5 milioaner euro), dupa pierderi de 48,46 milioane lei in 2015, in timp ce cifra de afaceri a crescut cu 1,7%, la 754,8 milioane lei, arata rezultatele financiare preliminare transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Ultimul an in care Oltchim a inregistrat profit din activitatea curenta a fost 2006. Cifra de afaceri realizata de combinat in anul 2015 s-a ridicat la 742,3 milioane lei. In raport se mentioneaza ca rezultatele financiare aferente anului 2015 nu includ profitul brut scriptic in suma de 2,378 miliarde lei, obtinut din anularea datoriilor, ca urmare a implementarii planului de reorganizare, conform News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri