“In primul rand, piata locala nu ofera suficienta adancime sau diversitate de instrumente. Suntem dornici sa investim in obligatiuni corporatiste, sunt sublime, dar lipsesc. Cele care sunt au lichiditate 0. Bursa locala este limitata ca numar de actiuni investibile, din punct de vedere al capitalizarii, lichiditatii si free float-ului. Un alt motiv este ca, in ultimii ani, pietele mature au performat mai bine decat cele emergente si, in plus, ofera diversificare geografica sau pe industrii, care nu exista la noi. Un portofoliu cat mai diversificat ajuta foarte mult investitorii iar combinatia intre fondurile locale si cele international s-a dovedit a fi buna”, a declarat Florin Dolea, director general al Pioneer Asset Management, la emisiunea Profesionistii in Investitii, difuzata de wall-street.ro.

Desi exista mai multe profiluri de investitori, cu apetit divers la risc, toti au in comun cel putin un lucru: isi doresc sa nu piarda banii.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont