In extrem de competitiva piata globala de azi, leadershipul este o provocare si necesita o pricepere din ce in ce mai mare decat oricand. Oamenii au mai multe optiuni si sunt mai bine infomati decat in trecut. Clientii cer o relatie onesta si de incredere cu cei care vand, prin care acestia sa le arate ca le pasa de ei si ca pot oferi solutii personalizate la problemele lor. Actualii lideri trebuie sa dezvolte si sa comunice o viziune care este potrivita cu viziunea, scopurile si misiunea companiei: sa-si asume riscuri, sa-i atraga pe oameni si sa-si transforme visurile in realitate.

Tenacitatea mentala a fost intotdeauna un factor esential in performanta individuala si organizationala, pentru bunastare si crearea unui mediu de lucru sanatos. Pe masura ce lumea devine mai plina de provocari, fie alegem sa ne pozitionam ca adversari ai progresului tehnologic, fie facem ceea ce fac cei puternici mental, primind cu bucurie schimbarea ca pe o oportunitate de a creste si de a ne dezvolta. Tenacitatea mentala presupune dezvoltarea asa numitei „zone de flux” (flow zone) de care vorbesc psihologii care se ocupa de pregatirea sportivilor – o stare de maxima concentrare a sportivului asupra tehnicilor pe care trebuie sa le aplice ca sa aiba performanta.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont