Conform www.politiadefrontiera.ro, la inceputul lunii august, politistii de frontiera romani si bulgari au descoperit peste 82.300 pachete cu tigarete, ascunse intr-un camion cu haine. In aceeasi perioada, Politistii din ITPF Sighetu Marmatiei, au efectuat 51 perchezitii la locuintele unor persoane care fac parte dintr-un grup infractional axat pe contrabanda cu tigarete. Tot ei au capturat 21.000 de pachete de tigarete in iulie si 54.950 pachete in iunie. In iulie, politistii STPF Mehedinti au destructurat o importanta retea de contrabanda cu produse accizabile, iar in iunie, Politistii din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au descoperit 7.000 de tigarete, care au fost trecute peste granita cu drona.

”Regiunea nord-est continua sa fie cea mai afectata de piata neagra, cu o pondere de 39,5%, desi comertul ilicit cu tigarete pare sa fi luat cu asalt partea de vest a tarii. Cea mai importanta crestere se inregistreaza in nord-vest, 14,7 p.p., pana la 29,4%, regiunea ajungand, astfel, la un nivel record in ultimii trei ani! In plus, comertul ilegal creste cu 6,2 p.p. pana la 26,9% si in regiunea sud-vest. Din punct de vedere al provenientei, „cheap whites” continua sa fie principala sursa, cu 63,9%. Ponderea produselor din tutun provenite ilegal din Moldova, Ucraina si Serbia este relativ constanta", declara Marian Marcu, Director General Novel Research.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont