Consiliul Judetean Dolj va suplimenta bugetul necesar amenajarii Aeroportului Craiova, a declarat presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

„Vom mari bugetul Aeroportului Craiova cu suma de 250.000 RON. Am luat aceasta decizie in urma patrunderii unor reprezentanti mass-media pe aeroport. Au intrat cu o masina pe aeroport, iar acest lucru nu trebuia sa se intample. Daca au patruns ei inseamna ca putea sa patrunda si o alta persoana, care ar fi facut altceva mai grav. Porblema este ca noi nu avem bine delimitat spatiul aeroportului de unitatea militara de langa. Ei au patruns prin acea unitate si oricine ar fi putut sa faca la fel. Trebuie sa mai angajam cativa oameni pentru paza, iar de la 1 ianuarie vom mai avea acolo inca 10 paznici. De acum incolo, cei care vor mai intra pe aeroport, vor raspunde in fata legii. E important sa dam siguranta pasagerilor, iar anul viitor vom aloca mai multi bani pentru aeroport“, a declarat Prioteasa, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca, din pricina numarului mic de paznici, exista probleme cu anumite persoane care fura din incinta aeroportului. „Se fura aproape orice. Au furat pana si ferestrele si usile. Deja se pleaca de acolo cu masinile, nu se mai iau lucruri nesemnificative. Este o situatie de neimaginat. Muncitorii s-au plans ca trebuie sa sudeze si sa inlocuiasca usile in fiecare zi. Este pacat de munca pe care am depus-o pana acum sa nu reusim sa punem totul la punct. Dorim ca de anul viitor acest aeroport sa functioneze perfect“, a mai spus presedintele CJ Dolj.

Reamintim ca din data de 26 martie 2007, compania aeriana CarpatAir, al doilea operator national ca importanta, va incepe sa lucreze pe aeroportul din Craiova, efectuand zboruri spre aeroportul din Timisoara, de unde pasagerii vor fi preluati spre 19 destinatii cu tari precum Germania, Ucraina, Franta, Italia sau Spania. Contractul pentru acest proiect s-a semnat intre compania aeriana si CJ Dolj inca din vara acestui an.

Totodata, incepand cu 15 ianuarie 2007, pe Aeroportul Craiova se va deschide o linie de transport pe ruta Craiova- Bucuresti, firma care se va ocupa de zboruri fiind compania Tarom, acestea urmand a se realiza de doua ori pe saptamana.