Monitorul Preturilor pentru produse alimentare va fi relansat la inceputul lunii octombrie, de aceasta data la nivel national, dupa ce un proiect pilot a fost implementat initial in Bucuresti.

Prima componenta a proiectului, Monitorul Preturilor Carburantilor, a fost lansata la inceputul lunii iulie. In perioada urmatoare (inceputul lunii octombrie) urmeaza sa devina functionala si cea de a doua componenta a proiectului, respectiv cea referitoare la preturile alimentelor, a transmis Consiliul Concurentei, pentru „Adevarul”.

Platforma online va afisa preturile pentru aproximativ 30.000 de produse alimentare comercializate de marile retele de magazine pe intreg teritoriul tarii. Noua platforma online va contine atat preturile produselor alimentare (mai putin bauturile alcoolice spirtoase), comercializate de marile retele de magazine prezente in Romania, cat si un comparator al preturilor pentru carburantii auto.

Extinderea la nivel national a Monitorului Pretului a fost decisa ca urmare a succesului proiectului pilot Monitorului Preturilor. Reamintim ca in noiembrie 2016, Consiliul Concurentei a lansat www.monitorulpreturilor.info, proiect pilot, accesibil pentru Bucuresti si Ilfov, care afisa preturile pentru 128 de produse (64 de categorii generice de produse, pentru fiecare dintre acestea, fiind disponibile doua preturi de produs individual: cel mai ieftin si cel mai bine vandut).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Finanțele renunță la propunerea de amânare a depunerii declarațiilor fiscale
Setari Cookie-uri