Comisia de buget a Senatului a votat, marti, un raport de admitere, cu amendamente, pentru propunerea legislativa care prevede impozitarea pensiilor intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30% din suma. Printre amendamente este si includerea indemnizatiilor fostilor presedinti la impozitarea speciala, noteaza Hotnews.ro.

Unul dintre amendamentele admise de Comisia de buget din Senat este cel al ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, initiatorul acestui proiect, prin care este efectuata o corelare tehnica pentru a nu afecta pensia stabilita in baza principiului contributivitatii.

"Stiti foarte bine sunt mai multe categorii (de pensii-n.red.), sunt sumele evidentiate. Se stabilesc foarte clar acele zone pentru care se aplica noul mecanism propus de noi. Azi am adus un amendament astfel incat sa intarim inca o data faptul ca nu atinge aceasta zona de contributivitate, este foarte bine ca lumea sa stie ca nu se impoziteaza partea de contributivitate", a declarat, marti, ministrul.

De asemenea, senatorii au votat si pentru ca indemnizatiile de peste 7.000 de lei ale sefilor de stat sa fie impozitate. Amendamentul a fost inaintat de senatorul UDMR Tanczos Barna.

Propunerea legislativa prevede impozitarea pensiilor intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30% din suma. De asemenea, proiectul prevede si taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din suma.

Citeste si:
Eliminarea impozitului de 16% la pensii adoptata de Camera Deputatilor
Eliminarea impozitului de 16%...

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Klaus Iohannis: Gravitatea situației cu care ne confruntăm este fără precedent
Setari Cookie-uri