Romania are cel mai mare deficit bugetar dintre tarile Europei Centrale si de Est, membre ale Uniunii Europene, anunta guvernatorul Bancii Nationale. Mugur Isarescu avertizeaza ca daca acest dezechilibru nu e tratat corespunzator, pot avea loc socuri de ordin economic.

„Mentinerea sub control a dezechilibrelor interne si externe e singura modalitate prin care economiile vor face fata cu succes unor socuri nefavorabile. Romania are cel mai mare nivel al deficitului bugetar si dezechilibrul extern cel mai mare. Marea provocare este sa corectam problema in mod intelept”, a spus Mugur Isarescu.

"Eu cred, o spun de la inceput, apropo de ce am vazut ieri pe la televiziuni si asa mai departe, cum cred eu ca s-au distorsionat unele mesaje, ca abordarea Guvernului este corecta. Nu putem sa le luam pe toate sa le discutam. Mai intai si intai trebuie sa vedem care este situatia clara a bugetului. Sprijin cu toate fortele ideea de a se termina cu arieratele create de buget pentru ca orice intarziere a platilor facute de catre buget creeaza un lant de arierate. Scrie asta si in teorie. Atunci cand intr-o societate apar arierate - uitati-va si la buget, sa nu fie sursa acestor arierate, acestor intarzieri. Si apoi daca din intarzierile acestea mai omori pe cate unul de unde sa isi ia bugetul resurse? Sau influentezi cresterea economica”, a spus Mugur Isarescu, potrivit DIgi24

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri