Consumatorii de energie ar putea plati tarife diferentiate, din 2008, in functie de furnizorul de electricitate, a declarat, agentiei NewsIn, directorul general al Departamentului Preturi si Tarife din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Viorel Alicus.

"De anul viitor, s-ar putea sa introducem opt tarife regionale la electricitate", a spus Alicus. Potrivit acestuia, desi la 1 iulie se va liberaliza total piata de energie electrica nu sunt asteptate mari modificari. Alicus a mai aratat potrivit NewsIn ca si dupa data de 1 iulie, ANRE va continua sa mearga pe tarife reglementate pentru a proteja populatia.

Conform reglementarilor in vigoare, o data cu liberalizarea completa a pietei de electricitate, vor fi liberi sa aleaga furnizorul de electricitate si consumatorii casnici. in prezent, pentru ca gradul de deschidere a pietei este de peste 80%, au voie sa-si aleaga furnizorul de energie doar companiile.

Piata romaneasca de distributie a energiei electrice este impartita in opt zone, deservite de opt companii diferite, desprinse din Electrica. Patru dintre acestea au fost privatizate in ultimii ani, restul de patru aflandu-se in diferite stadii de pregatire a procesului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romgaz trebuie sa vanda 50% din productie la pret plafonat. Petrom:35%