Productia de lapte de vaca a crescut cu 13,3%

Productia de lapte de vaca a crescut cu 13,3 % in luna februarie 2007, comparativ cu perioada similara a anului trecut, aceasta tendinta fiind valabila la toate produsele lactate, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Conform datelor prezentate de INS, cantitatea de lapte de vaca adunata de catre unitatile de procesare in luna februarie 2007 a fost cu peste noua mii de tone mai mare decat cantitatea colectata in perioada similara a anului trecut.

De asemenea, pe intreg segmentul produselor lactate au fost inregistrate cresteri, cel mai mare procent de crestere fiind inregistrat la productia de unt (+30,8%).

Pentru lapte acidulat s-a constatat o crestere cu 1.625 de tone, productia realizata in februarie 2007 fiind de 11.463 de tone.

Daca in februarie 2006 productia de branzeturi era de 4.021 tone, in februarie 2007 cresterea a fost de 13,1%.

Pentru smantana si lapte de consum, s-au inregistrat cresteri mai moderate, cu 9,3% pe segmentul smantana si cu 5,4% la laptele de consum.

In februarie 2007 cantitatea de lapte colectata a fost in scadere fata de luna precedenta cu 2,4%, iar aceeasi tendinta descrescatoare s-a constatat si la productia de smantana, unde s-a realizat o productie mai mica cu 11,1%, se mai arata in comunicatul INS.

In intervalul mentionat, pe segmentul branzeturi s-a inregistrat o scadere cu 1,2%, cu precadere pe seama cantitatii de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca ce detine o pondere de 92,3% din productia totala de brinzeturi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
800 milioane de euro de la UE pentru companiile din România afectate de pandemie
Setari Cookie-uri