Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut ieri obligatiuni de stat de tip benchmark (de referinta) cu scadenta la cinci ani, in valoare de un miliard lei, cu 500 milioane lei sub nivelul anuntat anterior si cu un randament mediu anual de 7,21%, informeaza NewsIn. Randamentul anual maxim acceptat de Finante a fost de 7,41%. Obligatiunile benchmark au o rata a cuponului de 6,5%. Bancile participante la licitatie au avut o oferta de finantare totala de 2,05 miliarde lei.

Au participat la licitatia organizata sediul central al Bancii Nationale a Romaniei 11 dealeri primari: ABN Amro Bank, BRD - Groupe Societe Generale, HVB tiriac Bank, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Bancpost, Citibank Romania, Casa de Economii si Consemnatiuni, ING Barings, Raiffeisen Bank si Romexterra.

Este a treia licitatie de titluri de stat de tip benchmark din acest an. Primele doua emisiuni, fiecare in valoare de un miliard de lei si cu scadente de trei si cinci ani, au oferit randamente medii anuale de 6,61%, respectiv 7,03%.

Urmatoarea licitatie pentru titluri de stat de tip benchmark, cu scadenta la trei ani si o rata a cuponului de 6%, va avea loc pe 19 aprilie, iar valoarea emisiunii anuntata de Finante este de 100 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Aurul rămâne o investiţie atractivă, chiar și în criză
Setari Cookie-uri