AVAS si Ministerul Economiei i-au schimbat, in aceasta saptamana, din functii pe toti directorii generali ai complexelor energetice Turceni, Rovinari si Craiova si in conditiile in care ocupantii posturilor erau sustinuti de PD, au numit in doua din trei cazuri oameni apropiati de PC.

"Partea cea mai interesanta a acestor schimbari este ca la complexele energetice Turceni si Rovinari, AVAS si MEF au numit pe posturile de directori generali oameni care sunt apropiati de PC", au declarat agentiei NewsIn, surse din cadrul celor doua companii.

AVAS si MEF l-au schimbat, la inceputul saptamanii, luni, pe directorul general al Complexului energetic Rovinari, Ion Dondera, numindu-l in locul sau pe Laurentiu Ciurel, care ocupa, la acel moment, scaunul de director de investitii al companiei si care fusese consilierul pe probleme de minerit al fostului ministru al economiei, Codrut seres (PC).

Joi, AVAS si MEF l-au schimbat din functie si pe directorul general de la Turceni, Dumitru Ilinca, numindu-l in acest post pe Mirel Cristea, de asemenea, un apropiat al PC. Vineri, la AGA, care se desfasoara pentru Complexul energetic Craiova, reprezentantul Ministerului Economiei are mandat din partea AVAS si MEF sa-l schimbe din functie si pe directorul general al acestei companii, Constantin Balasoiu, potrivit declaratiei acordate, agentiei NewsIn, de presedintele AVAS, Teodor Atanasiu. Surse din cadrul companiei au explicat ca postul ar urma sa fie ocupat de un liberal.

Cele trei complexe energetice din Oltenia acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica producatorii celei mai ieftine energii din tara. Statul este actionarul majoritar al fiecareia din cele trei companii producatoare de energie electrica si termica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri