Executivii companiilor estimeaza pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei, in raport cu cele trei luni anterioare. Optimismul este mai pronuntat in randul managerilor din intreprinderile cuprinse intre 250-499 salariati, arata Statistica. Managerii estimeaza ca numarul salariatilor in industria producatoare va arata o tendita de stabilitate. Preturile produselor industriale ar putea urca in intervalul cercetat, in opinia majoritatii managerilor, dar cresterea va fi mai rediusa ca intensitate comparativ cu estimarea lunii anterioare, noteaza INS.

Conform estimarilor din luna mai 2007, se va inregistra in continuare in activitatea de constructii o tendinta ascendenta a volumului productiei, sustin managerii intervievati, corelata cu cea a stocului de contracte si comenzi.

in constructii managerii estimeaza ca numarul de salariati va arata o tendinta de crestere, atat pe ansamblul sectorului, cat si pe grupe de marime a intreprinderilor. Cresterea preturilor lucrarilor de constructii va fi mai putin intensa fata de cea prognozata in luna precedenta , estimeaza majoritatea managerilor.

Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru urmatoarele trei luni ale anului 2007, pe total activitate, o tendinta pozitiva a situatiei economice, spune INS. Aceasta tendinta este sustinuta, atat de evolutia ascendenta a vanzarilor de marfuri, pe total activitate de comert cu amanuntul, cat si de cresterea comenzilor adresate furnizorilor de marfuri.

Citeste si:

In luna mai 2007 nivelul stocurilor de marfuri se apreciaza ca va ramane corespunzator pentru desfasurarea unei bune activitati de comert cu amanuntul, spun managerii aproape in unanimitate, potrivit INS. Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o tendinta de usoara crestere a numarului de salariati din sectorul de comert cu amanuntul. Managerii intreprinderilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor creste, dar ritmul de crestere va fi mai putin accelerat decat pana acum.

Situatia economica din sectorul de servicii, in ultimele trei luni, a fost apreciata ca fiind buna, atat pe total activitate, cat si pe grupe de marime a intreprinderilor, spune INS.Pe primul loc in aprecierea cresterii cererii de servicii (cifra de afaceri) continua sa ramana intreprinderile mijlocii (50-249 salariati), urmate de intreprinderile foarte mari (500 salariati si peste), arata INS.

Conform estimarilor din luna mai 2007, cererea de servicii (cifra de afaceri) isi va mentine pentru urmatoarele trei luni, pe ansamblul sectorului, trendul ascendent. in sectorul de servicii se estimeaza o crestere a numarului de salariati, de aceeasi intensitate ca luna trecuta pentru urmatoarele 3 luni. Dupa opinia managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor inregistra o crestere in aceasta perioada a anului, mai arata INS.