Ministerul Economiei si Finantelor va trimite, in cel mult trei zile, Parlamentului noua formula de calcul a taxei de inmatriculare auto, dupa ce vor fi incheiate discutiile cu expertii Comisiei Europene, a declarat, citat de NewsIn, ministrul de resort Varujan Vosganian.

Saptamana trecuta, ministrul economiei si finantelor anunta ca taxa auto va fi prezentata Parlamentului, pe 23 mai, dupa finalizarea discutiilor cu expertii europeni. Ministrul a precizat, luni, ca termenul pentru prezentarea grilei de calcul a fost amanat pentru ca discutiile s-au prelungit pentru alte doua, cel mult trei zile.

Ministerul Economiei si Finantelor va trimite Parlamentului varianta taxei agreata cu specialistii Comisiei Europene, sub forma de amendamente la ordonanta de urgenta 110/2006 privind modificarea Codului Fiscal. Ordonanta este, in prezent, in dezbatere la comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Comisia Europeana a recomandat Romaniei sa modifice taxa de inmatriculare a autoturismelor pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, care se va incheia in a doua jumatate a lunii iunie.

Autoritatile romane au avut mai multe runde de discutii cu expertii CE, in ultimele doua luni, dupa ce Comisia a declansat, printr-o scrisoare de notificare, procedura de incalcare a tratatului (infrigement) impotriva Romaniei din cauza taxei de inmatriculare auto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Masurile legate de salarii si taxa auto depind de aprobarea bugetului