Ministerul Economiei si Finantelor va trimite, in cel mult trei zile, Parlamentului noua formula de calcul a taxei de inmatriculare auto, dupa ce vor fi incheiate discutiile cu expertii Comisiei Europene, a declarat, citat de NewsIn, ministrul de resort Varujan Vosganian.
Saptamana trecuta, ministrul economiei si finantelor anunta ca taxa auto va fi prezentata Parlamentului, pe 23 mai, dupa finalizarea discutiilor cu expertii europeni. Ministrul a precizat, luni, ca termenul pentru prezentarea grilei de calcul a fost amanat pentru ca discutiile s-au prelungit pentru alte doua, cel mult trei zile.

Ministerul Economiei si Finantelor va trimite Parlamentului varianta taxei agreata cu specialistii Comisiei Europene, sub forma de amendamente la ordonanta de urgenta 110/2006 privind modificarea Codului Fiscal. Ordonanta este, in prezent, in dezbatere la comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Comisia Europeana a recomandat Romaniei sa modifice taxa de inmatriculare a autoturismelor pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, care se va incheia in a doua jumatate a lunii iunie.

Autoritatile romane au avut mai multe runde de discutii cu expertii CE, in ultimele doua luni, dupa ce Comisia a declansat, printr-o scrisoare de notificare, procedura de incalcare a tratatului (infrigement) impotriva Romaniei din cauza taxei de inmatriculare auto.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri