Tariceanu: Anticipatele vor duce la blocarea absorbtiei fondurilor europene

Premierul Tariceanu a declarat ca alegerile anticipate vor bloca activitatea institutiilor si, implicit, absorbtia fondurilor europene, adaugand ca romanii vor plati "castigul de moment" al oamenilor politici care doresc declansarea alegerilor anticipate. "Absorbtia fondurilor europene necesita ca toata administratia sa stea cu burta pe treaba si nu sa viseze sau sa se ingrijoreze cine si cand o sa vina la putere. Eu cred ca Romania nu e capabila dupa 17 ani sa depaseasca mentalitatea de a gestiona crize tot timpul", a declarat Tariceanu potrivit NewsIn.

Premierul a adaugat ca Romania nu isi poate permite nicio intarziere in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, precizand ca, in viziunea sa, Romania trebuie sa profite "de aceasta situatie fericita in care se afla", respectiv de cresterea economica.

"De aceea mi se pare mai important decat oricand sa fim capabili sa ne unim energiile si nu sa dezbinam. Sa construim si nu sa daramam, dar, din pacate, ceea ce vad ca se incearca este exact invers".

Presedintele Traian Basescu le-a transmis, miercuri, parlamentarilor, intr-un discurs tinut in plenul Legislativului, ca rezultatul referendumului din 19 mai ar trebui sa duca la demisia Guvernului intr-o democratie autentica si la declansarea alegerilor anticipate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri