Liderul PSD, Marcel Ciolacu, le promite românilor că pe parcursul anului viitor nu vor exista creșteri de taxe. Acesta a punctat și faptul că legea plăților cash este revizuită, subliniind faptul că România nu este pregătită să renunțe la cash.

„Am parcurs avizul Ministerului de Finanțe și categoric, în anul 2024, nu va fi nicio mărire de impozite în România. Până la o reformă fiscală e nevoie de un plan de măsuri administrative asumat atât în ceea ce privește colectarea la buget. De asemenea, e nevoie și de un plan în ceea ce privește digitalizarea ANAF-ului și al sistemului informatic. Este nevoie și de facturi electronice pentru toate produsele accizabile sau cu risc mare de evaziune”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul României spune că va revizui legea plăților cash care prevăd limitarea plafoanelor de utilizare a numerarului. Acesta a pus această modificare fiscală, care a stârnit reacții în spațiul public, pe umerii specialiștilor din Ministerul de Finanțe și ANAF

„Toate limitele actuale de cash vor fi menținute și la persoanele fizice, și cele juridice. Plafonul de casă va fi de 50.000 lei și avansul spre decontare de 1.000 lei pe zi vor dispărea. Pentru a nu produce situații complicate în realitate. Economia noastră nu e pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar, mai ales în mediul rural unde bancomatele sunt puține. Fără bani nu putem avea un sistem de pensii, de sănătate sau de învățământ performant sau autostrăzi așa cum ne dorim - și de aceea vrem să indentificăm pe cei care nu-și plătesc taxele ș ifraudează statul cu sume imense”, a adaugat liderul PSD.

Sursa foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri